بروز ترین مطالب علمی

بایگانی

۲۹ مطلب در مهر ۱۳۹۳ ثبت شده است












"هنریش روهرر" پیشگام و پدر نانوفناوری سوئیسی و برنده جایزه نوبل فیزیک در 1986 ، در سن هشتاد سالگی در گذشت.

 آزمایشگاه تحقیقات IBM که این دانشمند مدتها در آن فعالیت های علمی و تحقیقاتی داشت؛ خبر درگذشت روهرر را اعلام کرد. بر اساس این گزارش روهرر 16 ماه مه در منزلش در سوئیس در گذشت.

هنریش روهرر و همکارش "گرد بنینگ" نسخه پیشرفته خود را از میکروسکوپ الکترونی دهه 1930 ابداع کرده و آن را "میکروسکوپ تونل زنی اسکن کننده" نام نهادند. این دو برای این اختراع خود جایزه نوبل فیزیک را دریافت کردند. جایزه ای که آن را با "ارنست روسکا" که نخستین میکروسکوپ الکترونی را طراحی کرده بود تقسیم کردند.

روهرر و بنینگ پدران نانوفناوری تلقی می شوند، فناوری ساخت و دستکاری اجرام بسیار کوچک، چرا که از دستگاه آنها می توان برای حرکت دادن اتم ها در اطراف اتم دیگر استفاده کرد.

"جان ای کلی" مدیر تحقیقات IBM گفت: اختراع میکروسکوپ تونل زنی اسکن کننده  نقطع عطفی در تاریخ علم و فناوری اطلاعات است.
تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی
sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۱۰ موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰ نظر

  پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف موفق به ساخت سیستم‌های تولید نانوذرات فلزی در خلأ به روش CVC و IGC و هم‌چنین صادرات دستگاه به ژاپن شدند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی از روش‌های تولید نانوذرات روش چگالش گاز در فاز بخار (Inert Gas Condensation) است. در این روش با بخارکردن ماده موردنظر در فشاری مناسب در اتمسفری از گاز خنثی و نشاندن آن روی سطح بسیار سردی که توسط نیتروژن مایع از خارج محفظه شارژ شده و در داخل محفظه خلأ می‌چرخد می‌توان به ذرات بسیار ریز نانومتری دست یافت که این نانوذرات در بسیاری از فرآیند‌ها جهت تولید و ارتقاء مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی
sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۰۹ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

  یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت دستگاه تولید هیدورژن شدند که با استفاده از نور خورشید و پساب‌ها، هیدروژن تولید می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا به نقل از ستاد نانو، این دستگاه ترکیبی از پیل ‌سوختی‌ میکروبی و یک نوع پیل خورشیدی موسوم به سل فتوالکتروشیمیایی است. در پیل ‌سوختی‌ میکروبی، میکروب‌ها مواد آلی موجود در پساب‌ها را تجزیه کرده و الکتریسیته تولید می‌کنند. الکتریسیته تولید شده در پیل ‌سوختی‌ میکروبی، وارد سل فتوالکتروشیمیایی شده تا با استفاده از انرژی خورشیدی آب را تجزیه کند و در نهایت هیدروژن و اکسیژن تولید کند.


تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی
sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۰۹ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

  پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری دانشگاه مالک اشتر، موفق به تولید نوعی پوشش‌های نانوساختار برای سد حرارتی با عمر چرخه‌ای خوب، هدایت حرارتی پایین‌تر و خواص مکانیکی بهتر نسبت به نوع متداول شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، محمدرضا لقمان استرکی، دانشجوی دکتری نانومواد دانشگاه صنعتی اصفهان و محقق این طرح اظهار کرد: امروزه افزایش راندمان موتورهای پیشرفته هوایی، نیازمند دماهای ورودی بالاتر برای توربین‌های گازی است. این اهداف بزرگ، تنها با به کارگیری تکنیک‌های خنک‌سازی گسترده غیر اقتصادی یا بکارگیری مواد پیشرفته مقاوم در دمای بالا و یا در حالت خاص، با بکارگیری پوشش‌های سد حرارتی (TBCs) حاصل خواهد شد.

وی افزود: به طور عادی پوشش‌های سد حرارتی از یک سیستم دوتایی شامل یک لایه سرامیکی نازک با هدایت حرارتی پایین (به طور مثال، زیرکونیای به طور جزئی پایدار شده بوسیله‌ ایتریا) تحت عنوان پوشش رویی و یک پوشش فلزی مقاوم به خوردگی و اکسیداسیون، که بهبود‌ دهنده چسبندگی سرامیک به زیرلایه نیز هست و به آن آستری گفته می‌شود، تشکیل شده است. زیرکونیا به چندین علت مورد استفاده قرار می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به هدایت حرارتی پایین، پایداری حرارتی در اتمسفر اکسید کننده، دمای بالای احتراق، ضریب انبساط حرارتی بالا و قابلیت پوشش‌دهی اقتصادی آن بر روی قطعات فلزی اشاره کرد.

تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی

sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۰۹ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

یکی از مطالبی که هواداران نظریه فضانوردان باستانی در پاسخ به امکان سفرهای فضایی مطرح می کنند این است که سایر تمدن های جهان پیشرفته تر از ما هستند در نتیجه وسایل و ابزارهایی دارند که به وسیله آن می توانسته اند به زمین سفر کنند و در کار آفرینش انسان دخالت داشته باشند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا امکان به وجود آمدن موجوداتی پیشرفته تر از ما قبل از ما در جهان وجود داشته است یا خیر؟

تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی

sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۰۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

  با آغاز فصل پاییز، یک سنت دیرینه مجددا احیا می‌شود که طی آن هرساله نخبگان و دانشمندان در شش حوزه پزشکی، شیمی، فیزیک، ادبیات، صلح و اقتصاد جهان انتخاب می‌شوند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، امسال نیز فصل نوبل با گمانه‌زنی‌ها و پیش‌بینی‌های متعدد موسسات مختلف رو به آغاز است که با اشتیاق در انتظار اعلام نهایی برندگان این جایزه برجسته و مهم در هفته آینده هستند.

جوایز نوبل سالانه توسط آکادمی سلطنتی علوم سوئد، آکادمی سوئد، موسسه کارولینسکا و کمیته نروژی نوبل به افراد و سازمان‌هایی اعطا می‌شود که سهم برجسته‌ای در زمینه‌های شیمی، فیزیک، ادبیات، صلح و پزشکی داشته‌اند.

جایزه نوبل در پی وصیتنامه آلفرد نوبل در سال 1895 ایجاد شد که بر اساس آن، جوایز باید توسط بنیاد نوبل اهدا شوند. جایزه یادبود نوبل در علوم اقتصادی نیز در سال 1968 توسط «سوارجس ریکسبانک» (بانک مرکزی سوئد) برای کمک به حوزه اقتصاد تاسیس شد. هر دریافت کننده یا «برنده جایزه» یک مدال طلا، یک دیپلم افتخار و مبلغی پول را که میزان آن هر سال توسط بنیاد نوبل تصمیم گرفته می‌شود، دریافت می‌کند.

تصاویر زیباسازی|www.RoozGozar.com|تصاویر زیباسازی
sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۶:۰۱ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


 روش جدید برای تعیین بافت سنگ‌های آتشفشانی با استفاده از شاخصی به نام «تبلور توده زمینی»، به کشف آب در سیاره سرخ کمک می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (‌ایسنا)، سنگ‌های آتشفشانی مایع در صورتیکه با آب برخورد کنند، بسرعت سرد می‌شوند، اما در صورت عدم وجود آب، زمان بیشتری طول می‌کشد تا سنگ‌ها سرد شده و بلورهایی درون توده زمینی ایجاد شوند.

محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن، نمونه سنگ‌های آتشفشانی از نیوزلند و کوه اتنا ایتالیا را مورد بررسی قرار داده و سپس این نتایج را با تجزیه و تحلیل سنگ‌ها توسط ابزار پراش‌سنج اشعه ایکس مریخ نورد کنجکاوی مقایسه کردند.

تجزیه و تحلیلی که بر روی نمونه خاک‌های مریخ صورت گرفت، در طیف فوران‌ نوع ماگمایی است که در تعامل با آب قرار ندارند.

«کلی وال» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: تعیین بافت سنگ‌های آتشفشانی، شیوه جدیدی برای کشف منابع ناشناخته آب در مریخ محسوب می‌شود، چراکه آب شاخص کلیدی برای کشف حیات میکروبی در مریخ است.

سنگ‌هایی که در تعامل با آب قرار داشته و اصطلاحا phreatomagmatic نامیده می‌شوند، در کمترین حالت دارای هشت و در بیشترین حالت دارای 35 درصد تبلور توده زمینی (groundmass crystallinity) هستند؛ اما سنگ‌هایی که در تعامل با آب قرار ندارند، دارای تبلور تا 45 درصد هستند.

در شرایطی که شواهد آب در دو سایت نیوزلند و ایتالیا بدست نیامد، روش ابداعی جدید می‌تواند برای کشف آب در هر مکانی مورد استفاده قرار گیرد.

sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۵:۵۶ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

فیلمها در کل به دنبال تحریک احساسات و تخیلاتند تا بتوانند فروش مناسبی در گیشه داشته باشند و برای این منظور گاهی تا مرز دروغ و شایعه پراکنی پیش می روند. اوج این مطلب را می توان در فیلمهای بالیوود مشاهده کرد.

اینکه بسیاری از فیلمها جایگاه تخیلی بودن خود را روشن نمی کنند و یا بیننده آن را تشخیص نمی دهد باعث می شود که برخی باورهای غلط توسط فیلم ها در ذهن بیننده ها رایج شود. فیلم آرواره های اسپیلبرگ چنان ترسی از کوسه ها برای مردم ایجاد کرده بود که چندین مستند علمی قدرت پاک کردن این ذهنیت غلط را نداشت. البته امروزه نویسنده های هالیوود سعی می کنند با استفاده از مشاوران خبره، انحراف زیادی از اصول علمی در حد سوتی نداشته باشند. با این حال هنوز در برخی موارد این اتفاقات می افتد، از طرفی علمی شدن فیلمهای هالیوودی برای بیننده هایی که از اطلاعات علمی کمی بهره مندند سبب گیجی و سر در گمی می شود!

sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۵:۵۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

تلسکوپ فضایی طیف هسته ای ناسا -نوستار (NuSTAR) یکی از درخشان ترین تپ اختر هایی را که تاکنون کشف شده را تشخیص داد. این تپ اختر انرژی معادل ۱۰ میلیون خورشید دارد، این نیروگاه کوچک با اندازه ی کوچک و قدرت بسیار زیادش باعث شگفتی ستاره شناسان شده است.

در این تصویر منبع انرژی و اشعه ایکس M82 X-1 را مشاهده می کنید.

sadeg golzadeh
۲۲ مهر ۹۳ ، ۱۵:۵۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

دانشمندان آمریکایی موفق شدند با استفاده از سلول های بنیادی، خون انسان را با تمام سلول های سازنده آن در محیط آزمایشگاه تولید کنند.
 

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ویسکانسین- مدیسون به سرپرستی دکتر «ایگور اسلوکوین» موفق به شکستن کد تبدیل سلول‌های بنیادی به خون انسان شدند. محققان در مطالعات خود دریافتند، دو برنامه ژنتیکی مسئول تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های گلبول قرمز، گلبول سفید و مگاکاریوسیت هستند. به گفته دکتر «اسلوکوین»، این مطالعه نخستین تلاش موفق برای تولید انواع مختلف سلول‌های خون از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی محسوب شده و با هر یک میلیون سلول بنیادی می‌توان ۳۰ میلیون سلول خون تولید کرد.

با این روش در آینده، امکان تولید سلول‌های مختلف خون در مقادیر فراوان فراهم خواهد شد. این مطالعه نشان می‌دهد، امکان تولید سلول‌های خون از طریق مکانیسم‌های دستکاری ژنتیکی وجود دارد و می‌توان از این روش برای تولید انواع دیگر سلول‌ها با پتانسیل درمانی از جمله سلول‌های لوزالمعده و قلب نیز استفاده کرد.

sadeg golzadeh
۱۲ مهر ۹۳ ، ۱۷:۴۵ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱ نظر